Anslagstavlan - Aktuellt

 

BENGT STARRIN är professor emeritus vid Karlstads universitet: Han har givit ut 30 böcker om bl.a. välfärd, empowerment, arbetslöshet, fattigdom, socialt kapital, folkhälsa, stress och utbrändhet, emotionssociologi, vetenskaplig metod och dansbanekultur.

Bengt är sedan sex år krönikör på Värmlands Folkblad. Det blir en krönika i månaden. Han skriver också krönikor för Socialmedicinsk tidskrift.

På fritiden blir det mest musik, motion och argentinsk tango

På gång

Två böcker är på gång.

Tillsammans med sociologen Markus Arvidsson ger Bengt på Gleerups bokförlag ut boken Socialpsykologiska experiment och andra minnesvärda studier. Boken kommer i tryck i augusti 2019.

Tillsammans med hustru Lena en bok om Argentinsk Tango, hur den uppstod och kommer till europa. Den lanserades i Sverige i september 1913 av en "Karlstadtös" - Emma Meissner (född Ekström). Ur innehållet: Tango i stenhuggarmiljö i norra Bohuslän. Intervjuer med dansare, lärare och musiker. Tangokultur. Tangons utbredning i Sverige idag, hur många, vilka är dansarna med mera.


Phontrattsnostalgi

Böcker och professorstitel i all ära men frågan är om inte den tid när han spelade trumpet i den svenska showorkestern Phontrattarne vid Norrlands Nation i Uppsala har betytt mest för honom. Bjuder på smakprov från en  TV inspelning på Cirkus i Stockholm 1972. Kaffe utan grädde med skönsångare Arne Lingestrand och Land du välsignade med operasångare Torbjörn Höglund samt en mix på Trummis Nisse med Björn Sjödin 1972 och 2006. Mycket nöje!

 
 

Kalender våren 2019

30 jan Andre opponent vid Norduniversitetet i Bodö

Hade äran att få vara opponent vid disputation vid Nord universitetet i Bodö. Asgeir Solstad försvarade skickligt sin avhandling.

Febr Sakkunnig Trondheim


1 mars Föreläsning Grounded Theory Göteborgs universitet


14 mars Föreläsning Säffle

 

14 maj Hur mår värmlänningen?

Föreläsning

 

Starrin Edutainment & Research, Erks väg 16, 656 38 Karlstad, tel 0739-385833, mail: bengt@starrin.nu

Ny bok!

18 juni Läsklyftor, språk och empowerment, Föreläsning Karlstad CCC